Mollenfun

Kleurprenten

Klik op de tekening. U kunt ze daarna afdrukken.

 

Games

 

 

Mollenjokes

Wat gebeurt er als je een olifant met een mol kruist? Een immense puinhoop in je achtertuin!

“Wat heeft je vader met de gevangen mollen in jullie tuin gedaan?” vraagt de juf. Jantje antwoordt: “Hij heeft ze levend begraven juf!”

Wat kruipt onder de grond en heeft nooit hoofdpijn? Een paracetamolletje.

 

Video-animatie!

 

 

Gedichten | Verhalen

“Wie heeft er op mijn hoofd gepoept?” > Dit is het verhaal over een kleine mol. Die op een dag uit zijn molshoop kroop. “Wel hier en gunter!” riep de kleine mol. “Wie legt hier op mijn kop een drol?” Hij vroeg het aan de duif maar die poept geen bruine drollen. Hij vroeg het aan het paard maar die poept zwarte oliebollen. Het was ook niet de haas, de geit, het varken of de koe. De mol wilde weten; wie dan wel, maar hoe? Hij ging naar twee vliegen toe en vroeg; “Wie heeft er op mijn kop gepoept?” “Hebben jullie hier al eens eerder van gesnoept?” “Even stilzitten dan” bromden de vliegen met z’n twee. “Mmm, dit kan niet missen. Ik heb een idee. Deze poep op je kop is van een dier dat gromt, als je dichtbijkomt – Het is poep van een hond!” Eindelijk wist de mol wie er op zijn kop gepoept had. Het was de hond van de slager – Het was Bullebak! Met verbazend veel gemak klom de mol op het hondenhok en -plinggg- daar viel een piep klein worstje op de hondenkop. “Ziezo” zei de mol en hij klom weer naar beneden en verdween weer in de aarde – volmaakt tevreden. (Auteur: Vincent van der Does – 2005)

,

Gedicht over een mol die…
de zon schijnt mooi – het gras is mooi groen – een mooie open vlakte – maar ai? wat voel ik nu! – ‘t is alsof ik door de grond zakte – een mol duwde mijn voet naar boven – je kan het bijna niet geloven – je zou het niet verwachten – maar enkele seconde later – is het mijn voet die in de grond zakte – nu is het om te wenen – die eens zo groene grasvlakte – zit nu vol bulten en bruine vlekken – en die mol!! krijg ik niet te stekken. (hiljaa)

 

Les over mollen

.

 

Spreekbeurt over Mollen

https://www.eduboek.nl/gratisswfs/3420-de-mol.swf

 

Leerrijke videofilmpjes

 

Mollen-spreekwoorden met ‘n knipoog

* 1 mol maakt nog geen zomer

* Beter 1 mol in de hand dan 10 in de grond

* Wanneer 2 mollen vechten om 1 pier, zegt de 3e : ,,geef maar hier”

* Een mol stoot zich geen 2 keer aan dezelfde kiezel

* Wanneer een mol een kuil graaft voor een ander, valt hij er zelf in

* Wanneer 1 mol onder de dam doorgraaft, volgen er meer

* Al is de worm nog zo snel, de mol die achterhaald hem wel

 

 

Nog leuke dingen gezien? Mail het ons door!

© Copyright 2024 | Alle rechten voorbehouden | Website gemaakt door Karen Maes & Jeff Maes